Takaisin kaikkiin tapahtumiin

Restoratiivisen joogan tutustumistunti Turku

  • SaivoYoga 7a Käsityöläiskatu Turku, Varsinais-Suomi, 20100 Finland (kartta)

Tervetuloa hermostonsäätelyn, kannattelun ja turvan maailmaan restoratiivisen joogan parissa! Voit tulla mukaan omaksi iloksi tai ehkä myös saadaksesi varmuutta muiden hoivaamiseksi.

Miksi restoratiivista joogaa?

Restoratiivisen joogan keholliset keinot tukevat hermoston ja vireystilan säätelyä, turvallisen kehoyhteyden muodostumista ja itsemyötätunnon kokemista.

Harjoitukset voivat lievittää stressiä ja aistikuormitusta sekä tuovat tukea univaikeuksiin, palauttaen elimistön homeostaasia ja tukien samalla muun muassa ruuansulatusta ja immuniteettia.

Yleisellä tasolla restoratiivinen jooga tarjoaa tärkeää vastapainoa hopun ja hälyn vastapainoksi, opettaen olemista jatkuvan tekemisen sijasta.

Mihin restoratiivinen jooga perustuu?

Restoratiivisen joogan asanat ovat huolella joogavälineiden kanssa tuettuja, jotta keho alkausu vähitellen hellittää fyysisellä tasolla. Asanoissa ei venytellä, eivätkä ne edellytä hyvää fyysistä kuntoa. Olosuhteista ja ohjaamisesta tehdään turvan kokemusta ja hermoston rauhoittumista sekä meditatiivisuutta edistäviä. Fysiologinen rentoutusreaktio saa tilaisuuden johtaa kokonaisvaltaiseen kehon ja mielen syvärentoutukseen, jossa osallistuja saattaa käydä torkeunen puolella ja hypnagogisessa tilassa (8-9 hertsiä).

Kokemuksia:

“Restoratiivisen joogan supervoimia olen käyttänyt omaan tietoiseen lepoon ja palautumiseen, mutta myös psykoterapeutin työssä rauhoittamaan kuormittuneita ylikierroksilla käyviä ihmisiä. On ollut koskettavaa nähdä kuinka selkeys ja rauha on tullut kokemukselliseksi ja mahdollistanut prosessin etenemistä. Olen hyvin kiitollinen, että olen saanut tämän annin työhöni.” - Minna Mansikka, Imatra, traumapsykoterapeutti, restoratiivisen joogan ohjaajakoulutuksen osallistuja

“Restoratiiviseen joogaan syventymisellä on ollut henkilökohtaisessa elämässä suurempi merkitys kuin olisin osannut arvatakaan. Levon äärelle pysähtyminen on mahdollistanut omassa elämässä konkreettisen uusien askelten ottamisen ja todellisen elämänmuutoksen.” - Anni Sundbacka, Turku, restoratiivisen joogan ohjaajakoulutuksen osallistuja

Restoratiivisen joogan syntytaustaa

Restoratiivisen joogan synty sijoittuu 1900-luvun alkupuoliskolle Intiaan ja B.K.S. Iyengarin opetukseen. Sittemmin joogamuotoa kehittivät myös hänen oppilaansa, erityisesti amerikkalainen fysioterapeutti ja jooganopettaja, länsimaisen ja itämaisen psykologian tohtori Judith Hanson Lasater (s. 1947), jota kutsutaan joskus restoratiivisen joogan kuningattareksikin.

Tunnin ohjaaja

Olen jooganopettaja, restoratiivisen joogan ohjaajakouluttaja, ja opiskellut Judith Lasaterin johdolla vuonna 2019 Relax and Renew® Advanced Traineriksi . Tällä hetkellä olen valmistumassa IAYT-sertifioiduksi joogaterapeutiksi hollantilaisesta Yoga Therapy Institutesta. Olen kouluttanut restoratiivisen joogan ohjaajia vuodesta 2021 ja restoratiivisen joogan oppaani Levon vallankumous julkaistiin 2021 (Tammi.

Yhteiskunta tarvitsee enemmän olemista ja hiljaisuutta, ja näitä voit restoratiivisen joogan kautta tuoda myös omaan elämääsi ja tahdin hidastamiseen. Tule kokemaan, miten aika rientää hämmästyttävästi, vaikka 90 minuutin harjoituksessa tehdään vain kolme asanaa.

Saat tällä tutustumistunnilla:

  • 90 minuutin ohjatussa harjoituksessa kokea restoratiivisen joogan tunnin

  • oppia samalla 3 kpl pitkäkestoista, joogavälinein tuettua rentoutusasentoa (asanaa) pohjautuen Judith Lasaterin oppeihin ja Levon vallankumous -kirjaan

  • kirjalliset ohjeet asanoiden tekemiseen, vasta-aiheisiin ja ohjaamiseen muille

  • 20 minuutin yhteenvedon, jossa on mahdollisuus keskustella ja kysellä.

Tarkemmat tiedot

  • Kenelle? Kaikille restoratiivisesta joogasta kiinnostuneille, itsehoivaan ja ehkä myös vinkkien saamiseen jos haluat ohjata asanoita läheisillesi tai asiakkaillesi. Sopii sekä joogamuotoon ensi kertaa tutustuville että kokeneemmille antamaan uusia näkökulmia.

  • Paikka: SaivoYoga, Turku, Käsityöläiskatu 7a.

  • Maksu: 37 euroa, sisältää myös teetarjoilun ja joogavälineistön lainan. Maksuohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä.

  • Peruutukset: Järjestäjän on mahdollisuus periä osallistumismaksu 26.9. jälkeen peruutetuista varauksista tai peruuttamatta jätetyistä varauksista.

  • Paikkoja on joogavälineiden riittävyyden vuoksi rajallisesti!

  • Ilmoittautumiset alla olevasta painikkeesta viimeistään to 26.9. (vapaita paikkoja voi toki kysellä sen jälkeenkin).

 
Edellinen
Edellinen
25. syyskuuta

Joogaterapian pienryhmä uupuneille Zoomissa (täynnä)

Seuraava
Seuraava
4. lokakuuta

Restoratiivisen joogan koulutus Oulussa